Projekat Pomozi mi da uradim sam

Pomozi mi da uradim sam je projekat koji predstavlja dodatnu podršku svim učesnicima u procesu obrazovne i socijalne inkluzije dece sa teškoćama u razvoju koja nastavu pohađaju po Individualnom obrazovnom programu u redovnoj osnovnoj školi. Projekat sprovode Krug podrške i osnovna škola Ratko Pavlović Ćićko uz finansijsku podršku Trag fondacije kroz program Aktivne zajednice.

Flajer projekta Pomozi mi da uradim sam Flajer projekta Pomozi mi da uradim sam

Cilj nam je da kroz individualni i grupni rad unapredimo funkcionalno znanje dece sa teškoćama u razvoju, doprinesemo njihovoj socijalizaciji, povećamo nivo samostalnosti, samopouzdanja i savladavanja školskog gradiva, kao i da podignemo nivo podrške roditeljima pružajući im informacije i savete i pružimo dodatnu podršku njihovim učiteljima i nastavnicima.

Individualni rad podrazumeva rad sa svakim detetom kome je dodatna podrška potrebna, po principu jedan na jedan (jedan stručnjak - jedno dete), u trajanju od 45 minuta dnevno. Na taj način, detetu će biti olakšani i približeni sadržaji koje ono teže savladava kada je u grupi. Materijali i metode koje se koriste u toku takvog načina rada, potpuno su prilagođeni individualnim potrebama deteta.

Grupni rad podrazumeva realizaciju interaktivnih radionica za svu decu iz razreda. Na takav način sva deca aktivno učestvuju, stiču funkcionalna znanja kroz igru i uče da prihvataju različitost.

Zahvaljujemo se svima na dosadašnjem ukazanom poverenju i saradnji!

Vaš Krug podrške